Geschiedenis

GeschiedenisIn het begin van de tachtiger jaren  van de vorige eeuw, was er in de gemeente Alkmaar nog geen enkel vervoer voor gehandicapten beschikbaar.


Een aantal bewoners van een gehandicaptenwoonproject besloot hiertegen in actie te gaan. Zij wilden met de aankoop van een aangepaste bus, gerund door vrijwilligers en op het moment dat zij dat wilden, gebruik kunnen maken van vervoer tegen een betaalbare prijs.

 

Het benodigde geld voor de bus kwam bijeen en in 1983 was Stichting Rolstoelbus Alkmaar een feit. De mogelijkheid voor rolstoelvervoer tegen een betaalbare prijs werd zo enthousiast ontvangen dat al snel de aanschaf van een tweede bus noodzakelijk was.

 

Ons kantoor is na enkele omzwervingen sinds 1992 gevestigd in een gebouw van de Noordwest Ziekenhuisgroep (NWZ) te Alkmaar.

 

Tegenwoordig zijn er voor rolstoelvervoer meerdere mogelijkheden. Door het niet commerciële karakter, heeft Stichting Rolstoelbus Alkmaar bewezen een belangrijke schakel te vormen, mede door onze service en klantgerichtheid.