Geschiedenis

Oud en nieuw naast elkaar in 1996In het begin van de tachtiger jaren van de vorige eeuw, was er in de gemeente Alkmaar nog geen enkel vervoer voor rolstoelgebruikers

beschikbaar. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een aantal bewoners van een gehandicaptenwoonproject besloot hierop actie te ondernemen. Zij wilden met de aankoop van een aangepaste bus (gerund door vrijwilligers) op elk gewenst moment  gebruik kunnen maken van vervoer tegen een betaalbare prijs.

 

Het benodigde geld voor de bus werd bijeen gebracht en in 1983 was Stichting Rolstoelbus Alkmaar een feit. De mogelijkheid voor rolstoelvervoer tegen een betaalbare prijs werd zo enthousiast ontvangen dat al snel de aanschaf van een tweede bus noodzakelijk was.

 

Ons kantoor is na enkele omzwervingen sinds 1992 gevestigd in een gebouw van de Noordwest Ziekenhuisgroep (NWZ) te Alkmaar.

 

Tegenwoordig zijn er voor rolstoelvervoer meerdere mogelijkheden. Door het niet commerciële karakter, heeft Stichting Rolstoelbus Alkmaar bewezen een belangrijke schakel te vormen, mede door onze service en klantgerichtheid.